Autósiskola orvosi alkalmassági

Az orvosi alkalmassági vizsgálat elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki jogosítványt szerezzen, többnyire már a tanfolyam megkezdésekor rendelkezni kell ezzel az igazolással. Ez azért nagyon fontos, mert vannak bizonyos tényezők, amik kizárják, hogy valaki vezethessen, például ha a szeme nagyon rossz, olyan gyógyszert szed, ami tompítja stb. Ezek a körülmények veszélyessé teszik az autóvezetést, ezért lényeges, hogy egy orvosi vizsgálat során kizárják ezek meglétét, mielőtt még a volán mögé ül valaki. A vizsgálatok többnyire gyorsan elvégeztethetők, nem vesznek el sok időt.

Autósiskola orvosi alkalmassági

A gépjárművezetői alkalmassági vizsgálat kötelező ugyan, de sajnos nem ingyenes, mert nem finanszírozza a tb. Ezt a tételt minden vezetni vágyónak magának kell állnia. A dolog előnye viszont, hogy nem csak saját háziorvosunkhoz mehetünk, hanem – mivel fizetünk – bármelyik háziorvos vagy üzemorvos rendelkezésünkre áll, ezért nem feltétlenül kell sokat várni az igazolás kiadására. Nem kell megijedni, semmi komoly beavatkozással járó vizsgálatot nem végeznek el, csupán szemészeti és általános belgyógyászati vizsgálatról van szó.

De mennyibe is kerül mindez? Az orvosi alkalmassági 7200 forintba kerül (2014-ben), de a jó hír, hogy 40 éves korunkig 10 évre érvényes, így csak tízévente kell ezt az összeget kifizetni. Ha elmúltunk 40 évesek, ötévente kell megújítanunk orvosi alkalmasságinkat. A legtöbb nagyobb autósiskolában elintézhetjük házon belül is az orvosi alkalmassági beszerzését. Egyes autósiskolában igény szerint szintén elérhető üzemorvos, így nem kell külön elmenni a háziorvoshoz az igazolásért.

Autósiskola hírek és naprakész információk