Autósiskolai aranyköpések

Az emberek szinte bármilyen szituációban képesek akaratlanul is vicces megnyilvánulásokra, nincs ez másképp az autóvezetés tanulása, esetleg a vizsga közben sem. Ilyen helyzetekben fokozódik a stressz, vagy a vizsga miatti izgalom miatt, vagy – sima gyakorlati óra esetén – a telesíteni akarás miatt, így sokszor a tanulók száját olyan mondatok hagyják el, amik finoman szólva is értelmetlenek, viccesek. Egy autós oktató egy könyvet tölthetne meg az ilyen jellegű aranyköpésekkel, néhányan szerencsére meg is tették, hogy feljegyezték őket (természetesen név nélkül), nem kis derültséget okozva ezzel az olvasóknak. Az interneten számtalan ilyen autósiskolai aranyköpést olvashatunk, a vidámság kedvéért összegyűjtöttünk néhányat. Fontos megemlíteni, hogy ezek a megszólalások nagyrészt a stressz következményei, nem maguk a tanulók buták!

Autósiskolai aranyköpések

Rutin vizsga előtt:

Oktató: A vizsgabiztos mindjárt átül hozzánk, kérdez majd néhány dolgot a biztonsági ellenőrzéssel kapcsolatban, aztán megcsináljuk a gyakorlati részt. Elindulunk balra, bevesszük a kanyart és megállunk a járdaszegély mellett.

Tanuló: Gyalog?

Oktató: Nem!!!! A járműkezelés vizsgát az autóval hajtjuk végre!!!!

Járműkezelés vizsgára készülve (ilyen vizsga már nincs):

Oktató: Hol kell a motorba betölteni a motorolajat?

Tanuló: A benzinkútnál.

Táblaismeret, elsőbbség kérdése:

Oktató: Az Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla hogy néz ki hátulról (STOP, nyolcszög)?

Tanuló: Az a nyolcszögletű háromszög.

Forgalmi vizsgán kissé sötétedik már, indulásnál fel kellett volna kapcsolni a tompított fényt. A vizsgabiztos a tanuló mögötti ülésen elhelyezkedve segíteni próbál:

Vizsgabiztos: Mondja kedves jól lát?

Tanuló: Igen.

Vizsgabiztos: Én nem.

Tanuló: Akkor üljön be középre, onnan jól látja majd az utat!

Forgalmi vizsgán a tanuló be akar hajtani egy egyirányú utcába a tilos feléről. Az oktató megállítja az autót.

Vizsgabiztos: Ne haragudjon, hogy megkérdezem, de mi volt az elképzelése ebben a helyzetben? Maga előtt egy tábla, hogy tilos behajtani, egy másik tábla, hogy csak balra mehet. Útburkolati jel, hogy kanyarodjon balra. Parkolt magával szemben egy autó, a másik sávban jött egy szembe magával. El sem fértek volna. Mit akart csinálni?

Tanuló: Hmmm?

Vizsgabiztos: Adja át az autót az oktatójának!

Tanuló: Akkor most megbuktam?

Vizsgabiztos: Igaza van, nem voltam egyértelmű. Nem sikerült a vizsgája!

Forgalmi vizsgán a tanuló nem áll meg Az Állj! Elsőbbségadás kötelező táblánál, hanem lassan gurul és egyest kapcsol közben.

Vizsgabiztos: Mondja fiatalember, milyen tábla ez? Állj ! Elsőbbségadás kötelező vagy Guruljon be lassan az útkereszteződésbe?

Tanuló órán: Most azt nem értem, ha be akarok tolatni egy parkolóba, azt miért nem lehet egyesben, mikor úgy sokkal könnyebb lenne!

Vizsgán: Széchenyi téren parkolunk, úgy sikerül beállni,hogy csak az egyik oldalon lehet kiszállni.

Vizsgabiztos: Kisasszony! Az oktató még csak valahogy ki tud szállni, de én nem.

Tanuló: Anyukám is így parkol, a mama meg mindig átmászik a másik oldalra és ott száll ki!

Autósiskola hírek és naprakész információk