Jogosítvány kiváltása

Aki belevág a jogosítványszerzésbe, alig várja azt a pillanatot, amikor végre a kezében tarthatja a várva várt kártyát. Addig azonban hosszú az út, meg kell felelni az orvosi alkalmassági vizsgálaton, sikeres elméleti vizsgát kell tenni, meg kell tanulni az elsősegélynyújtást, majd forgalomban is meg kell mutatni a tudásunkat. Ha minden megvan, a vezetői engedély kiadását bármelyik okmányirodában igényelhetjük, az azonban, hogy az igénylést követően mennyit kell rá várni, teljesen változó lehet.

Jogosítvány kiváltása okmányiroda

Jó tudni, hogy bár a tanfolyam és a vizsgák sem számítanak olcsó mulatságnak, a vezetői engedély kiváltásáért szintén fizetni kell, 4000 forintot. Ha kérjük, az okmányiroda értesít arról, ha a jogosítványunk elkészült, ezt követően pedig kiküldhetik postán, vagy átvehetjük személyesen is az okmányirodában, erről szintén magunk rendelkezhetünk. Ha nem tudjuk magunk kiváltani a jogosítványunkat, megtehetjük, hogy írásbeli meghatalmazást adunk valaki másnak, így ő is átveheti helyettünk, de fontos, hogy a meghatalmazás nála legyen, különben nem fogják kiadni.

Ahhoz, hogy jogosítványunkat kiválthassuk, természetesen szükség van néhány egyéb okmányunkra is az azonosítás érdekében, így például egy érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre, lakcímkártyára, valamint a sikeres vizsga teljesítését tanúsító, közlekedési igazgatási hatóság által kiállított vizsgalapra, vagy vizsgaigazolásra. Ezek hiányában a jogosítványt nem tudjuk kiváltani, így mindenképpen figyeljünk arra, hogy minden meglegyen!

Autósiskola hírek és naprakész információk