Jogosítvány díja

Legtöbb fiatal számára a felnőtté válás egyik mérföldköve a jogosítvány megszerzése, de sokan vannak olyanok is, akik 30-40 éves korukban fognak neki a vizsgának. Országszerte nagyon sok iskola foglalkozik oktatással, épp ezért az árak is nagyon változóak. Két iskola között akár több 10 ezer forint is lehet a különbség, a kötelező vizsgadíjak azonban országszerte egységesek.

Jogosítvány díja

Az elméleti valamint a gyakorlati oktatás árait mindig az autósiskolák határozzák meg maguknak. Ha átlagot nézünk, akkor a 120-130 ezer forint az az összeg, amibe a legtöbb iskola kínálata belefér, de ettől olcsóbb és drágább iskolák is vannak. Legtöbb iskolában két részre osztják a díjat: az elméleti oktatásra, illetve a gyakorlati oktatásra. Ez utóbbi mindig jóval drágább – természetesen az elhasznált üzemanyag árát is beleszámolják a díjba. Az iskolák nagy részénél lehetőség van arra is, hogy csupán egyiket vegyük igénybe.

Kötelező díjak

Vannak díjak, melyek az egész országban egységesek. Például a tulajdonképpeni KRESZ vizsga, ami jelen pillanatban 4600 Ft, illetve a forgalmi vizsga, ami 11.000 Ft-ba kerül. Ezeket mindenkinek ki kell fizetnie, aki vizsgára jelentkezik.

Ezenkívül szükség lehet elsősegély tanfolyamra, ami 7500 Ft, illetve az ehhez kapcsolódó vizsgára, amiért 6500 forintot kell fizetni. E két vizsga nélkül nem lehet jogosítványt szerezni. Ami még szükséges ahhoz, hogy megszerezzük a jogosítványt, az nem más, mint a kötelező orvosi vizsgálat. Ez településekként is változhat, de általában 7200 Ft-ba kerül.

Ezen felül, ha szükséges még a gyakorlati pótórákat is fizetni kell. Ez óránként 2000-2500 Ft körül mozog, ám ez iskolafüggő. Érdemes azt tudni, hogy az ajándék Erzsébet-utalványt akár arra is felhasználhatjuk, hogy kifizetjük vele a tandíjat.

Autósiskola hírek és naprakész információk