Melyik autósiskola?

A jogosítvány megszerzését sok tényező befolyásolja, nehezíti vagy könnyíti. Az eredményes vizsga nem kizárólag a diákon múlik. Fontos lépés az iskola megválasztása is, hiszen nem mindegy, hogy milyen oktatóink vannak, vagy éppen milyen felszereltségű az iskola. Mind az elméleti, mind a gyakorlati vizsgára való felkészülést segíti az, ha egy jó oktatót találunk, és a környezet is megfelelő.

Melyik autósiskola? Milyen egy jó autósiskola?

Első szempontnak semmiképpen se vegyük az anyagiakat. Gyakran megesik, hogy bár az oktatás jóval olcsóbbnak tűnik, mégis a tanfolyam lebonyolítása során több anyagi kiadásunk is lesz egyéb tételekre, különböző papírok beszerzésére, esetleg pluszórára kell majd költenünk, vagy vizsgát kell ismételnünk, így semmiképp sem mérvadó az illető autósiskola által meghirdetett ár. A legfőbb szempont, ami segíthet egy jó autósiskola kiválasztásában, az a statisztikai mutató.

Mi a statisztikai mutató?

A statisztikai mutató három részből tevődik össze: vizsgasikerességi mutató, átlagos képzési óraszám és képzési költség. Ezek segítségével megkönnyíthető a választás, látván a költséget, az oktatási rendszert és az átmenési arányokat. Így nem kell a csábító ajánlatokra vagy szubjektív véleményekre hallgatnunk, és nem kell a szerencsére bíznunk azt, hogy a megfelelő iskolát válasszuk.

Hol találhatjuk meg ezeket az információkat?

A statisztikai mutatókat a Nemzeti Közlekedési Hatóság teszi közzé minden negyedévben a honlapján, de az autósiskolák is kötelesek feltüntetni a mutatóikat honlapjukon. Így elkerülhetjük azt, hogy meglepetések érjenek az oktatással, a költségekkel vagy az iskola oktatásának hatékonyságával kapcsolatban, hiszen a számok magukért beszélnek. Ez által minden információhoz hozzájuthatunk, ami az autósiskola kiválasztásában könnyítheti dolgunkat.

A bal oldalon elhelyezkedő elérhetőségeinken, szívesen segítünk az autósiskola statisztikával kapcsolatban is.

Autósiskola hírek és naprakész információk