Autósiskola árak

Amint a fiatalok betöltik az előírt korhatárt, sokan közülük már neki is fognak az autósiskolának. A tanfolyam természetesen pénzbe kerül – ilyenkor a szülők szoktak zsebbe nyúlni –, és a tandíjon kívül fizetni kell a vizsgákat is. Bár jócskán van, amiből válogatni, és találhatunk igencsak csábító ajánlatokat is, érdemes körültekintőnek lenni, és több szempontot figyelembe véve tenni le a voksot valamely autósiskola mellett.

Autósiskola árak

Megéri az autósiskolán spórolni?

Persze, vannak olyan autósiskolák, ahol egészen alacsony áron kaphatunk képzést a többihez viszonyítva, de nem szabad figyelmen kívül hagyni az oktatás színvonalát sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha a legdrágábbat választjuk, akkor a legjobbat kapjuk. Segítségként ott van a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján található statisztikai mutató, amely nem csak az árakat, hanem az vizsgákon való átmenési százalékot is mutatja, így nem csak az anyagi részről kapunk információkat, hanem a képzés színvonaláról, eredményességéről is.

Számokban beszélve

Egy autósiskola költsége több tételből tevődik össze. Fizetnünk kell az elméleti valamint a gyakorlati oktatásért és a vizsgákért. Ezen kívül a beiratkozáshoz szükséges orvosi vizsgálat is, amelyért megint csak fizetnünk kell. Az KRESZ vizsga 4600 forintba, az elsősegély vizsga 6500 forintba, a járműkezelési vizsga 4700 forintba és a forgalmi vizsga pedig 11 ezer forintba kerül. Ezen kívül számolnunk kell esetleges pluszórákkal is. A jogosítvány előállítására 4 ezer forintot kell számolnunk. A KRESZ oktatás 5 és 23 ezer között mozog, az elsősegély tanfolyam 3500-7000, a vezetési gyakorlat pedig 46-100 ezer között. Így akárhogy is kalkuláljuk, százezer forintot jócskán meghaladja a jogosítvány ára.

Ha többet szeretne több információt a jogosítvány árakról keressen meg minket a fent bal oldalon megtalálható elérhetőségeken.

Autósiskola hírek és naprakész információk