Jogosítvány mennyi idő

Mindenkinek, aki szeretne autót vezetni, túl kell esnie egyszer a vezetői engedély megszerzésén, és az ehhez elengedhetetlenül szükséges tanfolyamon, valamint vizsgákon. Alapvetően a jogosítvány megszerzéséhhez 4 feltételnek kell megfelelni: először az orvosi alkalmassági vizsgálaton kell átmenni, majd megfelelő felkészítés után jöhet az elméleti vizsga, számot kell adnunk az elsősegélynyújtással kapcsolatos tudásunkról is, végül pedig minimum 30 órányi forgalomban való vezetés után forgalmi vizsgát is kell tenni. Ha mindez sikerült, bemehetünk az okmányirodába, és kérvényezhetjük a vezetésre jogosító, hőn áhított kártyát.

Jogosítvány mennyi idő

Az, hogy mennyi ideig tart a fent említett feltételek teljesítése, teljesen egyénfüggő. Aki minden vizsgát elsőre teljesít, nem kell pótórát vennie, és forgalomból is rögtön átmegy, igen rövid idő alatt kaphat jogosítványt. Ha azonban nem sikerül elsőre az elméleti vizsga, az egyből 2 hét csúszást jelent, hiszen amíg az nincs meg, addig nem kezdhetjük meg a gyakorlati órák teljesítését. Az elsősegély vizsga bármikor letehető a tanfolyam közben, célszerű nem a végére hagyni, hogy emiatt már ne húzódjon a jogosítvány megszerzése, ha minden máson túl vagyunk.

Ami a legnagyobb csúszást szokta jelenteni időben, az a gyakorlati órák teljesítése. Van, akinek elég 30 óra ahhoz, hogy elsajátítsa az autóvezetés csínját-bínját, de sokan nem érzik még felkészültnek magukat, ezért pótórát vesznek, ami szintén megnyújthatja a tanfolyam időtartamát, ahogy egy esetleg sikertelen vizsga is. Az oktatók szerint legkönnyebben 17 és 25 éves kor között tanulható meg az autóvezetés, így érdemes ekkorra időzíteni a jogosítvány megszerzését.

Autósiskola hírek és naprakész információk